Kimekai Gym ontvangt Fight Right keurmerk

Vrijdag 18 maart 2011 heeft Pedja Djurdjevic, hoofdtrainer van het IJburgse Kimekai Gym, het Fight Right Keurmerk ontvangen. Het Fight Right Keurmerk is een door het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM) gevoerd keurmerk waaruit kwaliteit bij vechtsportclubs blijkt op pedagogisch en didactisch niveau en waar veilig, verantwoord en maatschappelijk betrokken vechtsportonderwijs gewaarborgd is. Kimekai Gym is hiermee de vierde Amsterdamse vechtsportschool die het Fight Right Keurmerk in de wacht heeft weten te slepen.

Sebastiaan Munter van het NIVM reikte samen met Joost Hartman, teamleider Sport van het stadsdeel Oost, het keurmerk uit aan een zeer trotse Djurdjevic. Kimekai Gym heeft zich onder leiding van Djurdjevic ontwikkeld van een kleine organisatie tot een professionele vechtsportaanbieder, waar vechtsport op een pedagogisch en didactisch zeer hoog niveau wordt aangeboden. Djurdjevic heeft zich onder meer gespecialiseerd in het aanbieden van vechtsport voor diverse kwetsbare doelgroepen. Zo is Djurdjevic de laatste jaren actief geweest als trainer in de jeugdzorg, en heeft hij diverse activiteiten opgezet om jongeren via vechtsport te laten slagen in de maatschappij. De positieve inbreng van Djurdjevic is ook in het stadsdeel niet onopgemerkt is gebleken, hij is sinds twee jaar actief voor het stadsdeel actief als combinatiefunctionaris in de vechtsport.

Sebastiaan Munter van het NIVM roemde Djurdjevic om zijn zeer professionele aanpak. Mede door zijn inzet is vechtsport een geaccepteerde sport geworden in Amsterdam en daar buiten. Volgens Munter heeft Djurdjevic  als geen ander de slag weten te maken om vechtsport als middel in te zetten om bepaalde gedragsveranderingen te weeg te brengen bij diverse doelgroepen.